Salakino: Romeo + Juliet

*tilaustyö

Teos joka upotti katsojan nostalgiaan, nuoruuden ensirakkauksiin, päiväkirjoihin ja idoleiden maailmaan. 90-luku, kuuma Verona ja tähtiin kirjoitetut rakastavaiset.  Salakino konsepti vie katsojansa pitkälle valkokankaan taakse. Teatteria, sirkusta ja tanssia yhdistävä 360-asteinen lavastettu kokemus päästi kokijat osaksi Veronan yöttömiä öitä ja elokuvasta tuttujen hahmojen tarinoita. Katsoja pääsi lähietäisyydeltä seuraamaan sukujen kiistoja,  Capulettien juhlien humua tai kahden henkilön salatun yksityisen hetken. Katsojan ei tarvinnut osallistua, mutta teoksen levittäytyessä yli 2000 neliön pinta-alalle oli hänen mahdollista kulkea klassikkoelokuvan maailmassa tapahtumista toiseen ja tutkia pintaa syvemmälle salaisia kirjeitä lukien ja erilaisia pelillisiä tehtäviä suorittaen. Teos pureutui valtaan, sukupuolirooleihin, normiin ahdettuihin hahmoihin ja vapautumisen teemoihin. Mitä tekisit elääkseksi omaa totuuttasi? 

Ilta yhdisti immersiivisen teoksen, juhlat, baarin antimet ja loppui erikoistehostein elävöitettyyn yhteiseen elokuvanäytökseen.

Konsepti, käsikirjoitus, ohjaus, visuaalinen suunnittelu: 00100ENSEMBLE

Valot: Joonas Genral

Äänet: Petri Karhula

Tuotanto: 00100ENSEMBLE yhdessä Kulttuuritehdas Korjaamon kanssa (Hanna Hynynen)

Esiintyjät: Sade Risku, Leo Ikhilor, Tuulia Elorinne,
Niklas Rautén, Elina Vehkaoja, Jussi Järvinen, Sirja Sauros, Tuomas Tulikorpi, Hiski Grönstrand


Korjaamon Vaunusaliin, Vinttiin ja käytäville levittäytyvä immersiivinen maailma, jossa yleisö oli pukeutumisellaan osallisena. Ensi-ilta 9.7.19